Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is een behandelmethode die zich richt op het behandelen en voorkomen van ongunstige houdings- bewegingspatronen.

In het dagelijks leven zijn we veel in beweging, vaak is dit onbewust. Voor lopen, zitten, bukken en tillen heeft iedereen een eigen manier van bewegen. Sommige van deze manieren zijn niet optimaal voor het lichaam. Hierdoor kunnen er klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan bijvoorbeeld de rug of nek/schouders.

 

Het Doel

Het doel van oefentherapie Mensendieck is voorkomen, verminderen of opheffen van klachten met de kijk op ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden, leefomgeving en beroepsmatige omstandigheden.

DSC_0365.JPG

Werkwijze

Tijdens de eerste behandeling wordt er gestart met een vragengesprek om inzicht te krijgen in uw situatie. Dit wordt vervolgd door een lichamelijk onderzoek naar houding- en bewegingspatronen. Verder wordt de spierkracht, -lengte en – mobiliteit onderzocht. Na aanleiding van de eerste behandeling zal er een behandelplan opgesteld worden en deze zal met u besproken worden, om hier vervolgens samen aan te werken.

DSC_0409.JPG

De behandeling

Oefentherapie Mensendieck is een therapie waarbij u als patiënt centraal staat. Dit betekend dat u zelf actief bezig bent met de therapie. U zult dan zelf bewust gaat letten op uw houding- en bewegingspatronen tijdens het dagelijks leven. Verbeteringen die tijdens de therapie behaald worden moet u zelf gaan gebruiken in uw dagelijkse leven. Door middel van de therapie moeten deze verbeteringen een gewoonte worden.